Zo gebruik je een houten eeltvijl met fijne en grove kant

Eelt kan zich ophopen op de hielen en de bal van je voeten, wat niet alleen oncomfortabel kan zijn, maar er ook onaantrekkelijk uitziet. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: een houten eeltvijl met zowel een fijne als grove kant. In dit artikel vertellen we het juiste gebruik de eeltvijl voor een gladde en gezonde huid op je voeten.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk ;) Neem voor je begint met vijlen een ​​warme, ontspannende voetbad of douche. Dit helpt niet alleen om de huid te verzachten, maar ook om het eelt losser te maken, waardoor het gemakkelijker te verwijderen is. 

Begin met de grove kant

Zodra je voeten er klaar voor zijn, pak je de houten eeltvijl en begin je met de grove kant. Deze kant is ontworpen om hardere eeltplekken te verwijderen. Gebruik de vijl met lichte druk en in een vloeiende beweging. Werk in één richting om te voorkomen dat de huid beschadigd. Concentreer je op de gebieden waar het eelt het dikst is. Dit is meestal op de hielen en de bal van de voeten. Blijf vijlen totdat het meeste van het harde eelt is verwijderd en de huid gladder aanvoelt.

Verfijn met de fijne kant

Nadat je de meeste eelt hebt verwijderd met de grove kant, ga je verder met de fijne kant van de eeltvijl. Deze kant is bedoeld om de huid te verfijnen en glad te maken. Gebruik weer vloeiende bewegingen, maar nu met minder druk. Dit helpt om ruwe randen glad te strijken en een zijdezacht af te werken. Werk geduldig en geef plekken die het nodig hebben extra aandacht.

Hydrateer en verzorg

Na het vijlen is het belangrijk om je voeten te hydrateren en te verzorgen. Gebruik een voedende voetencrème of -olie om de huid te verzachten en te hydrateren. Dit helpt niet alleen om droogheid te voorkomen, maar ook om de vernieuwde huid te voeden. Masseer de crème royaal in en laat het goed intrekken. Tip: Gebruik hiervoor de hydraterende sokken van BrazzCare.

Onderhoud

Om je voeten in goede conditie te houden, is het belangrijk om je voeten regelmatig te verzorgen. Gebruik de houten eeltvijl indien nodig, bij voorkeur na een warm bad of douche wanneer de huid zacht is. Let op: Overmatig vijlen kan  leiden tot irritatie, dus wees er wel voorzichtig mee.

Onthoudt dat je met goed onderhouden voeten met gemak meer kilometers loopt!

 

Zo gebruik je een houten eeltvijl met fijne en grove kant
Terug naar blog